Misiune

Mesajul nostru,


România are un potenţial pedoclimatic deosebit pentru dezvoltarea culturilor de nucifere ecologice (nuc, alun şi castan) .

Europa are mari dificultăţi în ultimii 50 de ani în acoperirea cererii cu nucifere, România putând să-şi construiască o strategie sectorială eficientă pe acest culoar liber.

Ambiţia noastră este de a pune România pe harta nuciferelor ecologice din Europa în urmatorii 5 ani prin înfiinţarea a 10 000 de ha de livezi profesionale (cca..2000 de ferme comerciale de 5 ha în medie).

Experienţa noastră în dezvoltarea sectorului ecologic din România din ultimii 20 de ani va fi pusă la dispoziţia acestei mari provocări.

Viziunea noastră strategică ia în calcul o abordare complexă ce ţine cont de toate instrumentele profesionale (informare; formare profesionlă; distribuţie material săditor; consultanţă; schimburi de experienţă; organizare profesională; organizare economică; organizare culturală; marketing etc...).

Publicul ţintă vizat preponderent este format din familii de tineri oraşeni; familii de tineri reîntorşi din strainatate; familii de tineri ţărani care doresc o viaţa corectă din punct de vedere financiar.

Venitul obţinut poate fi privit ca şi o pensie sau venit complementar pentru orăşeni, ca şi o afacere propriu zisă pentru familiile de tineri reîntorşi din străinatate în mediul rural sau pentru familiile de tineri ţărani.

Structura afacerii ia în calcul deopotrivă soţul şi soţia ca şi parte integrantă a funcţionării fermei familiale. Astfel soţului îi sunt rezervate activităţile specifice producţiei (lucrarile din fermă; organizarea profesionala şi economică) în timp ce soţia va prelua activitatile legate de procesare , vânzare şi contabilitate.


Daţi-vă această şansă!
Veniţi alături de proiectul nostru.


Conf.dr. Avram FIŢIU