UT Dimensionarea unei afaceri cu legume ecologice

Vizionează online (contra cost, plată online obișnuită)

Dimensionarea unei afaceri cu legume ecologice... de roeco


(formularul se găsește mai jos)


CUPRINS


  1. Piața legumelor ecologice
    1. Sisteme de vânzare directă
    2. Strategia de ambalare
    3. Calitatea produsului
    4. Piața produsului/Segmentarea clientelei

  1. Dimensionarea afacerii
2.1. Alegerea locației
2.2. Alegerea speciei
2.3. Alegerea soiului
2.4. Dimensionarea sistemului de producție/procesare d.p.d.v. tehnic și financiar
2.5. Surse de finanțare europene
  1. Tehnologia de productie/procesare

3.1. Sistem de producție în aer liber
3.1.1. Plantarea
3.1.2. Lucrările de fertilizare
3.1.3. Lucrările de control a bolilor și dăunătorilor
3.1.4. Lucrările de întreținere (copilire, conducere, cârnire etc.)
3.1.5. Lucrările solului
3.1.6. Lucrările de control a buruienilor
3.1.9. Lucrările de protecție împotriva înghețurilor târzii și a brumelor
3.1.10. Lucrările de recoltare
3.1.11. Lucrările de depozitare
3.2. Sistem de producție în spații protejate (Idem structura de la 3.1)

3.2.1. Sistem de producție în tunele joase
3.2.2. Sistem de productie în solarii și sere

4. Funcțiile fermei
1.1. Funcții verticale (funcții economice)

1.1.1. Organizare în amonte (aprovizionare/cercuri de mașini)
1.1.2. Organizare în producție
1.1.3. Procesare
1.1.4. Vânzare directă (C1,2 ,3,4)

1.2. Funcții orizontale
1.2.1. Funcția socială
1.2.1.1. Ferma agropedagogică
1.2.1.2. Ferma agroturistică
1.2.1.3. Ferma cu certificare etică
1.2.1.4. Ferma cu certificare locală
1.2.1.5. Ferma cu certificare montană
1.2.1.6. Ferma cu certificare de produse tradiționale (DOP; IGP; TSG)
Alte funcții sociale: servicii comunitare; ferma de terapie ocupațională etc.
1.2.1.7. Organizarea socială (Asociații profesionale/Camera Agricolă/Reprezentare politică)

1.2.2. Funcția ecologică
1.2.2.1 Ferma ecologică
1.2.2.2. Ferma biodinamică
1.2.2.3. Servicii de gestiune a peisajului







Fragment din conferință:

Formular de comandă